Monday, March 1, 2010

LET'S IKAN BAKAR

Kali terakhir aku balik kampung aku pun dh tak ingat bila...rasanya dah dekat dua bulan la. Ye la kan...Abahnye balik kampung Uganda je dah makan masa 3 minggu.

Jumaat lepas kitorang balik kampung. Abah aku kata ada jemputan kenduri rumah sepupunya hari Sabtu tu.

Yeeaaahoo!!!

Giler ah....aku rasa ni la paling lama aku tak balik...biasanya paling koman pun sebulan sekali kompom muka aku tersembul kat kg. Sampai aku rasa orang kampung aku pun boring dah tengok muka aku! Tapi kali ni kompom diorang rindu. Ahaks!

Apa yang special kat kampung aku....


Yang ni lah!



Medan Ikan Bakar Persatuan Nelayan Kawasan Hilir Perak namanya!



Siakap stim ni Abahnye punya. Dia makan sengsorang sampai abis.



Ketam masak pedas ni aku punya. Dua ekor...lenyap!

Pari bakar ni antara menu wajib aku kalo balik kampung!



Abahnye tengah pulun.....
***

Ni bukan kampung aku yang benor2 la actually. Abah aku start keje kat MIB ni masa aku tingkatan satu. Peh tu kitorang dok kat MIB ni. Tapi bila arwah mak aku dapat lesen memandu, mak abah aku decided untuk berulang dari rumah ke MIB.


Tapi kira kampung aku jugak la sebab separuh 'alam remaja', aku habiskan kat situ. Kat MIB tu jugak la aku potong sayur tiap-tiap petang...pukul 5 sebab time tu sure Abahnye akan lalu kat jalan depan tu. Balik keje. Tapi boleh main babai-babai je...jumpa tak berani. Ahaks!


Nak makan free? sori la...kedai tu bukan Abah aku punya. Dia keje je kat situ. Tapi kalo korang nak makan free jugak, kena call aku dulu. Nanti aku belanja!


* Lepas rindu kat semua...!

3 comments:

Ayumi & Bruce said...

balik kampung mkn ikan bakar xajak!!

missFridaNorm said...

auuuwww...menggiurkan! Lauk2 ya, bukan abahnye esah. Kim salam kat asan.

gaban said...

ayu...kalo akak ajak, cemana ko nk buat kenduri arwah tu!

normi...ye ke...aku lebih berselera kat abhnye lak! ahaks!

erm...asan di jerantut! huh!