Monday, March 1, 2010

KANCIL MAK



Ni Kancil arwah mak aku...

Masih cantik lagi...

Masih dalam keadaan baik lagi...

Lepas Mak meninggal Abah kata...

"Kancil tu jangan jual...kenangan..."

Kalau Abah tak cakap macam tu pun, aku takkan sampai hati nak jual kancil tu...

***

Dalam Kenangan...

Arwah Mak dapat lesen masa umur dia 54 tahun...Mak meninggal masa umur 57 tahun...

Ramai yang tercabar dengan Mak masa tu, sebab dalam usia macam tu Mak masih boleh lulus ujian memandu...

Lepas dapat lesen Arwah Mak beli kancil ni...

Arwah Mak dan Abah ke sana sini dengan kancil ni la...

Tapi, kalo nak gi tempat jauh-jauh, Mak parking kancil ni kat MIB je, sebab Mak tak berani. Dari MIB diorang akan nasik bas pulak...jalan-jalan...dating-dating...


Sekarang kancil ni ada kat rumah kakak aku. Abah aku pun duduk ngan kakak aku gak. Kalau Abah nak ke mana-mana, Yop akan bawak Abah guna kancil tu...

Mak dah takde...aku takkan pisahkan Abah dengan kancil kenangannya tu pulak...


* Mak...Alfatihah...



3 comments:

missFridaNorm said...

salaam.
Alaaahaii, terharuu!
Zila, meaning, yr abah dh x duduk umah di kmpung ms ku dtg majlis walimah ko dulu tu eh? Umah tu siapa jaga?

chugie said...

emm sedih kan..
aku pn x juai pun kete iswaraku n still guna sebab mak aku yg kasi duit buat bayo d/payment.. uwaaaaaaaa, rindunye pada mak aku..

alfatiha buat arwah..

gaban said...

normi..rumah tu xde org duduk. tapi skali skala kitorg balik berkumpul kt sana. every month abah mesti balik nyer sbb dia nk bersihkan kubur mak...

kalo tengok abah aku memang jiwa slalu 'tacing' sbb kt screen hp dia masih cun mak aku tersenyum...

chugie..jgn jual! sentimental value tu...WAAAAAAA!