Friday, February 19, 2010

ABAHNYE SUDAH KEMBALI


Bila Abahnye dah sampai, rasa macam kejap jer pulak dia pergi. Ngengade kan!

Ye la....Abahnya pegi hari tu 29hb Januari, hari ni 18hb Februari dah balik! Kiranya, 3 minggu jugak la Abahnye hilang!

Mujur semua kerja Abahnye berjalan lancar dan siap awal daripada jadual. Kalau ikutkan, 2hb Mac baru Abahnye tersembul balik kat Malaysia ni.

Abahnye macam tau-tau pulak yang 3 orang yang sangat sayang kat dia ni tengah demam selsema.

***

Sejak semalam hati aku dah berbunga-bunga. Ye la, kekasih hati nak balik la katakan...!

Aku tak harap apa-apa buah tangan dari Uganda tu....cukuplah kalau yang Esa itu kembalikan Abahnye dengan selamat ke pangkuan kami.

Lebih kurang pukul 1.30 petang tadi Abahnye call dan bagitau dia dah sampai di KLIA. Aku pun apa lagi, siapkan anak-anak, call assistant (anak buah aku, buat teman dalam perjalanan. Khadijah skrg ni lasak sgt!) dan bergerak ke KLIA.

Dari jauh dah kelihatan Abahnye.......

Kak Esah dan Khadijah punyalah suka! Mamanye sudah tentula juga! Cuma Mamanye pandai cover!

Dalam perjalanan balik, si Khadijah tak mau lepaskan Abahnye. Aku amik pun dia tak nak. Rindu sangat la tu.....!

***

Kali ni Abahnye bawak ole'-ole untuk aku.



Samsung Corby menggantikan.....


.....dopod tua ini...!

Perasan tak kat keypad corby tu ada huruf jawi....ha....Abahnye beli kat Dubai. Pasai tu la berjawi-jawi. Ahaks!

Kata Abahnye, corby tu hadiah utk birthday aku yg lepas. Dia blom bagi hadiah lagik! Tak sia-sia tunggu lama....berbaloi-baloi..!!!



* Suka sangat-sangat! Thank you abang!

4 comments:

missFridaNorm said...

test la hantar sms jawi kat aku (kot ye hp aku bole baca). ngahahaha

gaban said...

tak retinyer aku...

chugie said...

wah..syoknye dapat hadiah dr jauh..

gaban said...

chugie...syok memang la syok...tapi tu lebih kepada ganjaran la sebenarnya sebab aku rela (dalam paksa)ditinggalkan dan besarkan anak secara solo!