Thursday, February 11, 2010

SETELAH 14 HARI...


Setelah 14 hari Abahnye ke Kampala, Uganda..........

Kak Esah semakin banyak bercerita, mungkin dia boring kot! Dalam setiap cerita yang dia sembangkan tak pernah lekang nama Abahnye. Tapi Kak Esah dah faham sangat dengan kerja Abahnye. Kalau ada yang bertanya, Kak Esah jawab simple jer..."Abah gi keje jauh, carik duit. Nanti nak beli power rangers cah.."

Khadijah pulak pantang dengar bunyi telefon, terus letak tangan kat telinga sambil jerit-jerit.."bah! bah!" siap gelak-gelak pulak tu. Konon Abahnye la yang telefon. Satu hari, Abah aku call dari kampung. Aku bagi telefon kat Khadijah. Punyala sukanye dia. Mungkin sebab dia dengar suara lelaki, so, dia ingat Abah dia la tu....

Aku...macam biasa jer..dah dari belum kawin lagi Abahnye keje cenggitu. Terima je la....! Cuma, penat sikit la. Mana nak keje nyer...nak melayan anak-anak lagi....kerja-kerja kat rumah....nak-nak pulak dah tiga hari ni ada budak U kat sini order nasi pulak. Pendek kata, 24 jam yang ada tu memang 'fully used' la...!

Lagipun memang dah jadi tradisi aku tido lewat kalau Abahnye takde. Kadang-kadang sampai pukul 4.30 pagi pun ada. Hati risau jer, takut ada yang menjengah kat rumah masa aku tengah tido lena! Huh! Mintak jauhkan.......

Mintak-mintak keje Abahnye cepat beres....ups..! tadi abahnye kata kejenye dah hampir beres. Malangnye, tiket balik Abahnye bertarikh 2 Mac. Katanye lagi, kalau nak balik jugak kena la tukar tiket...bukannya free....beratus dolar la jugak!
Masa ngantor Abahnye kat KLIA
* Semoga aku dikurniakan kekuatan.......

2 comments:

missFridaNorm said...

* gambo #1 diatas tu: banner 'hard to say good bye' tu mcm kene beno ngan situasi. Hehehh

* ku pernah melalui percintaan jaraj jauh seperti ini, tapi tidak setanding dgn keupayaan puan gaban ketika ini. Gaban kuat, yeyeyaaaaahhh! Maha hebat la u... Dah tentunya melihat anak2 rindu kat abahnye adalah alasan paling ampuh untuk tngkap leleh ayer mate...

gaban said...

memang saje je bergambar kat situ nomi...

still sedey, tapi Abahnye kata dapat tukar tiket 17hb ni dah blh balik...!

YAHOO!!!!!