Monday, October 19, 2009

JOM GI SWIMMING

Dah agak lama kami tak ke sini. Takde masa. Bila dah ada masa tak cukup korum lak.

So, dihari yang berbahagia ini, kami paksa-paksa kan jugak diri untuk bawak Kak Esah ke mari.




Aku tengok Kak Esah dah makin berani. Dah taknak pakai pelampung lagi. Tak mau dipegang. Nak swimming sendiri. Swimming kebendanye? Kaki jejak kat lantai!




Skill Kak Esah dah banyak yang hilang. Mungkin sebab dah jarang dibawa ke kolam. Kalau dulu dia suka mengapungkan badan, tapi sekarang dia lebih banyak berjalan. Mentang-mentang la kaki dah buleh cecah ke lantai kolam tu. Nak bawak ke kolam dewasa, aku tak berani. Aku ngan Abahnye bukan terrer sangat bab-bab berenang ni. Kalau setakat bawak diri sendiri buleh la, nak bawak budak-budak tu, tak yakin pulak rasanya.

Hari ni jugak sebenarnya hari yang bersejarah. Sebab hari ni,adalah kali pertama Khadijah turun kolam.



Bukan main suke lagi dia. Siap buat aksi superman lagi tu...







Agak-agak badan dah letih, Khadijah pun dah terketar-ketar, kitorang tunaikan satu lagi permintaan Kak Esah....


PIZZAAAA




Masa ni pizza belum sampai lagi. Tapi dua beranak tu eksen sebab sama-sama pakai baju Upin dan Ipin. Eleh, tak heran! huk! huk!

Dah kenyang....balik rumah la. Apa lagi!


*Seperti biasa, esoknya, Abahnye hilang lagi! Huh!

2 comments:

tun.frida said...

zila, setiap kali ada entry aktiviti menarik sekeluarga, mesti dah dapat 'baca' ayat terakhirnya...

'abahnya hilang lagi...'

but its okay, someother ppl meets everyday, everytime pun ends up 'tak-tahu-nak-buat-apa-dah'.

chugie said...

best nye lah budak2 ni bila dapat bermain dengan air ye...