Thursday, July 9, 2009

DEPA DAH MAI...!!!



Ini dah memang waktunya......

Depa ni memang mai time-time nih!....

Semalam aku ke Hulu Langat hantaq one of my tukang masak pi rumah adik dia. Tau-tau saja la..kat area Hulu Langat tu..time macam ni dok berderet la depa ni kat tepi jalan.

Mana buleh tahan! Takkan nak tengok saja...aku pun tibai la durian 6 bijik....manggis dua kilo.Tak mahai mana pun...suma skali baru RM23 saja. Ikut kan ati memang aku nak borong abih bila memikirkan depa ni mai sekejap saja. Tapi, depa tu bukan tahan kalau disimpan lama. Beli skit saja cukup kot, esok-esok aku mai lagi.

Bukannya depa takdak kat Shah Alam pun..berlambak. Tapi hak di Hulu Langat ni fresh la...baru luroh. Murah! Lagipun...rasa dia lagi umph!!!
Tapi depa ni x buleh makan banyak-banyak. Paneh! Takut sat lagi batuk pulak mai. Lagi-lagi aku yang baru abih pantang dan menyusukan anak ni.
Apa-apa pun aku takkan melepaihkan peluang yang datang sekejap saja ni untuk menikmati depa-depa yang memang menjadi 'peberet' aku sejak zaman-berzaman. Lagi-lagi SI RAJA BUAH!!
*Aku belum jumpa pulasan lagi...ada sesapa yang nak hantaq kat aku?

1 comment:

tunfrida said...

belasah dia! belasah dia cukup-cukup!!