Saturday, August 1, 2009

PATUTNYA DAN PATUT KE

Patutnya aku tak boring malam ni sebab...

Patutnya aku ada kat Cameroon Highland time ni...

Patutnya malam ni aku dapat tido dengan cukup sejuk...

Patutnya aku dah makan aiskrim strawberi fresh tengahari tadi...

Patutnya aku bangun tido dengan ceria esok sebab nak gi jalan-jalan dan...

Patutnya bila buka tingkap aku nampak pemandangan yang hijau & nyaman je...

Patut ke aku boring malam ni?

Patut ke aku masih kat rumah time ni?

Patut ke aku kepanasan walaupun dah pasang 2 biji kipas? (rumah aku xde ekon)

Patut ke aku minum ayor sejuk je sejak pagi tadi?

Patut ke aku bangun tido dengan ceria esok pagi?

Patut ke aku hanya nampak kete aku yang te'paking' depan rumah bila aku bukak tingkap?

Ini semua turbine tu punya pasal!

Kalau tak pasal dia tentu buah hati aku tak pergi jumpa dia!

"hey encik turbine! apsal rosak time ni?"

Rosak semua plan aku. Dah sebulan aku menghitung ari nak jejakkan kaki ke cameroon highland tu. Walaupun orang kata dah tak best, dah tak sejuk, aku tetap nak pegi jugak. Aku nak gi rehat-rehat kat sana la!

"hey encik turbine! nape tak rosak awal sikit? nape mesti rosak lepas aku kumpulkan baju sejuk kitorang anak beranak?"

Punah jiwa aku tau...

Hancur luluh hati aku...

*Waaa.......nak gi jejalan!

**Patut ke aku marah-marah ni?

3 comments:

frida said...

kecewa!

yat said...

Siannyer kat kwn aku nie.. Kalu ko g musti leh jumpe aku coz kitorg br turun dr kameren hailen 2hb aritu.. Sejuk...

gaban said...

frida...ye..ye..sedey!

yat...makan sakit ati aku yat!